„sportas.info” straipsnis apie FK „Kėdainiai” komandą ir iškovotus sidabro medalius Žalgirio salės futbolo žaidynėse.

Dalinamės Marytės Marcinkevičiūtės, sportas. info straipsniu apie mūsų klubą ir klubo pirmininką V.Jodenį.

15 metų sukaktį minintis „Kėdainių“ futbolo klubas ugdo jaunus futbolininkus, pildo savo trofėjų kolekcija ir siekia sugrįžti į buvusias aukštumas.
Buvo laikai, kai šio klubo futbolininkai sėkmingai rungtyniavo Lietuvos pirmosios lygos čempionate ir netgi galvojo apie aukščiausiąją lygą. Šiuo metu komanda rungtyniauja ketvirtame pagal pajėgumą šalies divizione – bendrose Kauno ir Marijampolės apskričių futbolo federacijų pirmenybėse, kuriose 2019 m. sezoną iškovojo aukso medalius.

Tikisi didesnės paramos
Klubo įsteigėjas ir pirmininkas Vygandas Jodenis viliasi sulaukti didesnės rajono savivaldybės paramos.
Šiemet klubui skirta 1,5 tūkst. eurų parama yra maža paguoda, kai vien starto mokesčiams tenka atidėti 800 eurų. 
„Klube treniruotes lanko apie 130 vaikų, kurių dauguma yra iš Dotnuvos, ir vyresnio amžiaus futbolininkai.  Žaidžia tėvai ir jų vaikai. Vyriausiam klubo nariui Vitalijui Jurevičiui – 58-eri, jis futbolą aktyvai žaidžia iki šių dienų, o jauniausiems – po septynerius.
Mūsų klubo gretas papildo ir tie žaidėjai, kurie nepatenka į „Nevėžio“ komandą, žaidžiančią Lietuvos A lygos čempionate.
Neturime savo patalpų, visas darbas vyksta mano bute. Tačiau dabar matyti pragiedrulių: miesto sporto vadovai pažadėjo mums skirti patalpas baigiamame statyti miesto stadione“, – pasakoja V. Jodenis.

Vaikus treniruoja trys mokytojai  
Vaikai daugiausiai treniruojasi Dotnuvoje – Kėdainių r. Akademijos gimnazijos ir pagrindinės mokyklos, kur jie mokosi, sporto salėse bei aikštėse.|
Klubo jauniesiems futbolininkams padeda rėmėjai, kurie nupirko sportinę aprangą.
Žaidėjus ugdo trys treneriai: klubo pirmininko sūnus, 34-erių Donatas Jodenis, taip pat Vygintas  Čepas ir Vytautas Petrauskas. Jie visi – Dotnuvos mokyklų kūno kultūros mokytojai.
„Dotnuvoje ir aplinkiniuose kaimuose gyvenantys vaikai su dideliu entuziazmu užsirašo į klubą ir lanko futbolo pratybas, nes ten nėra didelis veiklų pasirinkimas.
Tačiau vis dėlto daugiau vaikų nori žaisti krepšinį. Futbolas žaidžiamas lauke, tenka treniruotis įvairiomis sąlygomis ir tai kažkiek atbaido išlepusius vaikus.  
Tie tėvai, kurie anksčiau žaidė futbolą, stengiasi, kad jų vaikai irgi rinktųsi futbolą“, – paaiškina klubo pirmininkas.  

Visa šeima gyvena futbolu
V. Jodenis visą savo gyvenimą paskyrė mėgstamai sporto šakai. Iki 2006-ųjų jis atstovavo reprezentacinei miesto futbolo komandai „Nevėžiui“, o iki 2011-ųjų dirbo treneriu.
Nutrūkus ryšiams su „Nevėžiu“, jis įkūrė futbolo klubą „Lifosa“, kuris netrukus buvo pervadintas į „Kėdainius“.
Kėdainiečiai ketverius metus žaidė Lietuvos antrosios lygos čempionate ir ketverius – pirmosios, kurioje yra laimėję bronzos medalius.
V. Jodenis treneriu pradėjo dirbti nuo 15 metų. Dar sovietmečiu subūrė Kėdainių kolūkio „Varpos“ komandą ir ją treniravo.  
Nors 2011-aisiais sušlubavo Vygando sveikata, tačiau jis be futbolo negalėtų gyventi ir toliau rūpinasi klubo reikalais.
„Mane nori sustabdyti sūnus, kuris patarė rūpintis sveikata, nesinervinti, jis dirbs su kolegomis, bet aš be futbolo negaliu gyventis“, – prisipažįsta Vygandas.
Futbolą žaidžia ir abu klubo pirmininko sūnūs Deividas ir Donatas bei trys anūkai: penkerių Herkus bei vos per dešimt metų perkopę Titas ir Emilis.
„Žmona anksčiau irgi futbolu domėjosi. Kai į svečius atvažiuodavo jos seserys ir, jei tuo metu vykdavo pasaulio ar Europos futbolo čempionato rungtynės, tai ji sėsdavo prie televizoriaus ir laikinai palikdavo  sesutes. Bet dabar ji nuo futbolo kažkiek atšalo“, – šyptelėjo Vygandas.

Kolekcija pasipildė žaidynių taure
Šiemet klubo „Kėdainiai“ vyrai pirmą kartą dalyvavo Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ žaidynių salės futbolo 5×5 varžybose Vilniuje.
Jau po pirmųjų rungtynių klubo pirmininkas teigė, kad turnyre meistriškumu labiausiai išsiskiria Šalčininkų „Visinčia“ ir jo vadovaujama komanda.
 „Mes tik dabar sugrįžome į salės futbolą, neturėjome jokių rungtynių. Komandoje rungtyniavo ir keturi žaidėjai, kurie Lietuvos pirmosios lygos čempionate pelnė bronzos medalius.
Į žaidynes galėjome ir neatvykti, nes sutapo mūsų rungtynės trečiosios lygos čempionate su Kybartais.
Tačiau jas paprašėme nukelti ir atvykome į žalgiriečių žaidynes. Klubo sukakties proga komanda buvo pasiryžusi padovanoti dar vieną taurę.
„Kaip leido žaisti varžovai, taip mes ir žaidėme.  Viltingos buvo mūsų pirmosios dvejos rungtynės: iš 20 žaistų minučių net 14-a praleidome varžovų pusėje“, – džiaugėsi V. Jodenis.
Gerai žaidė klubo ramsčiai Martynas Juknevičius ir Rolandas Slepakovas, o vartininkas Andrius Skorupskas ne tik stovėjo vartuose, bet ir rizikingai įsijungdavo į žaidimą.
Žaidynių debiutantai „Kėdainiai“ pelnė sidabro medalius ir jų kolekcija pasipildė dar viena taure.

Projektas „Sportas“ – sveikatos ir žinių šaltinis visiems“ bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Švietimo mainų paramos fondas ir Centrinė projektų valdymo agentūra.

Šaltinis:
https://www.sportas.info/futbolas/futbolo-klube-kedainiai-ir-tevai-ir-vaikai/

 

Comments are closed.