III lygos sezonas baigėsi taurės varžybomis

Keturios KAFF-MAFF III lygos komandos 2019 m. sezoną baigė III lygos taurės varžybomis, kuriose nugalėtojų taurę į viršų kėlė „Kazlų Rūdos“ komanda. FK „Kėdainiai” iškovojo bronzą. 

Taurės varžybose pusfinalių poros buvo nustatytos burtų keliu. Burtai pusfinalyje suvedė abi favorites – „Kazlų Rūdos“ ir „Kėdainių“ komandas; kitoje poroje varžėsi Šakių „Sparta-Nadruvis“ bei Kauno „Šturmas“.

Pirmajame pusfinalyje Kėdainiuose šeimininkai neatsilaikė prieš „hat-trick‘ą“ pelniusio I. Raštučio vedamą „Kazlų Rūdos“ komandą – 2:4. Tuo tarpu antrajame pusfinalyje „hat-trick‘ą“ užfiksavo D. Arlauskas, ryškiausiai prisidėjęs prie „Šturmo“ pergalės prieš „Spartą Nadruvį“ – 4:1.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos intrigos buvo daugiau – iki 71 minutės įvarčių pelnyta nebuvo. Tuomet po P. Lapinsko įvarčio į priekį išsiveržė „Kėdainiai“. Nuo 64 min. mažumoje žaidusi “Spartos-Nadruvio” komanda 80 min. įgijo progą mušti 11 m. baudinį – jo nerealizavo P. Gaidys, bet pats iš karto atšokusį kamuolį pasiuntė į vartus ir rezultatą išlygino. Vėliau jau išryškėjo „Kėdainių“ komandos pranašumas – 82 min. ją vėl į priekį išvedė R. Slepakovas, o pergalę 11 m. baudiniu 90 min. įtvirtino K. Rukuiža.

Finale visi įvarčiai buvo pelnyti pirmajame kėlinyje. „Kazlų Rūdos“ įvarčių sąskaitą 13 min. atidarė A. Sidaravičius, 19 min. pasižymėjo I. Raštutis, 38 min. – D. Plečkaitis. „Šturmas“ atsilikimą sušvelnino 40 min., kuomet pasižymėjo I. Repečka. Tačiau jau po minutės savo komandai trijų įvarčių persvarą sugrąžino I. Raštučio įvartis. Antrajame kėlinyje abi komandos savo progų neišnaudojo, o pergale III lygos taurės varžybose pelnytai džiaugėsi „Kazlų Rūdos“ komanda.

Geriausiais taurės varžybų žaidėjas pripažinti:

Vartininkas – T. Vizgirda (Šturmas)
Gynėjas – K. Rukuiža (Kėdainiai)
Saugas – R. Martinkevičius (Sparta-Nadruvis)
Puolėjas – I. Raštutis (Kazlų Rūda)

Informacija iš: https://www.kaff.lt/

Comments are closed.